Onze Projecten

maendeleo-icon-projecten

Port Reitz Special School, Mombasa

Een van onze speerpunten is educatie. Want wij zijn ervan overtuigd dat je mensen alleen vooruit kunt helpen met goed onderwijs. In Kenia is dat nog steeds niet voor iedereen weggelegd. Daarom ondersteunen wij de Port Reitz School for the Physically Handicapped.

My Book Buddy

Kenia is een land van verhalen vertellen – niet van lezen. Uit onderzoek is gebleken dat een groot deel van de Keniaanse kinderen in groep 5 van de basisschool vrijwel niet kan lezen. We willen kinderen spelenderwijs leren dat lezen leuk is.

Kenya Care

Kenya Care biedt hivpositieve moeders en vaders een nieuwe toekomst. Hun diagnose voelt als een doodvonnis. Niet alleen zij zelf, maar ook hun kinderen worden verstoten door de omgeving, moeten vaak huis en haard verlaten. 

Shanzu Transitional Workshop for Disabled Young Women

Op het terrein van de Keniaanse scouting in Shanzu (nabij Mombasa) is een naaischool voor gehandicapte meisjes gevestigd: Shanzu Transitional Workshop for Disabled Young Women. De meisjes wonen zelfstandig op het terrein en leren er naaien of bijvoorbeeld sieraden maken.

Learning For Everyone Methode op Port Reitz School

Op de Port Reitz School wordt sinds maart 2018 les gegevens volgens de ‘Learning for Everyone’ methode. Mme Monica is de onderwijzeres die wij als Maendeleo speciaal voor dit programma hebben aangenomen. In 2018 is zij met 26 kinderen uit klas 1, 2 en 3 aan de slag gegaan. In 2019 hebben ook kinderen uit klas 4, 5 en 6 aan dit programma kunnen deelnemen. De resultaten zijn boven verwachting. Kinderen die jarenlang geen woord konden lezen of schrijven, lezen na enkele maanden al eenvoudige zinnetjes of hebben geleerd te betalen. Door de individuele benadering gaat ook het zelfvertrouwen met sprongen vooruit.

Maendeleo Studiefonds

In 2017 is Maendeleo gestart met een Studiefonds. Hiermee bieden wij talentvolle studenten uit kansarme gezinnen de mogelijkheid hun studie aan het middelbaar onderwijs, hogeschool of universiteit te vervolgen. In het eerste jaar hebben we 15 studenten een vervolgopleiding kunnen bieden en inmiddels is dit aantal al verdubbeld!

[/vc_row_inner]