Kenya Care presenteert de ‘Jerusalema Challenge’ ter gelegenheid van World Aids Day 2020

Kenya Care leden presenteren de ‘Jerusalema Challenge’ ter gelegenheid van World Aids Day.

Learning For Everyone Methode op Port Reitz School

Op de Port Reitz School wordt sinds maart 2018 les gegevens volgens de ‘Learning for Everyone’ methode. Mme Monica is de onderwijzeres die wij als Maendeleo speciaal voor dit programma hebben aangenomen. In 2018 is zij met 26 kinderen uit klas 1, 2 en 3 aan de slag gegaan. In 2019 hebben ook kinderen uit klas 4, 5 en 6 aan dit programma kunnen deelnemen. De resultaten zijn boven verwachting. Kinderen die jarenlang geen woord konden lezen of schrijven, lezen na enkele maanden al eenvoudige zinnetjes of hebben geleerd te betalen. Door de individuele benadering gaat ook het zelfvertrouwen met sprongen vooruit.

Debat Competitie

Voor het 6e jaar alweer hebben we samen met de Magongo Quantum Jeugdgroep de Debatcompetitie voor de bovenbouw van lagere scholen in Mombasa-Changamwe georganiseerd. Dit jaar deden 10 scholen mee.

Door Isabel kan Happy naar school

Happy is een van de vele kinderen in Mombasa die tot voor kort niet naar school ging. Maar door de enthousiaste inzameling van Isabel Jetten gaat zij nu naar de Thamani Primary School in Bamburi, Mombasa. Officieel is het basisonderwijs in Kenia gratis.  Toch werkt het niet zo. De ouders moeten nog steeds voor van [...]

Weer een nieuwe school aangesloten bij My Book Buddy project!

We zijn ongelooflijk trots dat we samen met My Book Buddy alweer de derde school in de Keniaanse regio Mombasa van goed gevulde boekenkasten mochten voorzien! Dit keer was het de beurt aan de New Furaha Primary School in Kikambala. Een school met ruim 300 leerlingen, in een heel arm gebied van Kilifi.

Moringa: natuurlijk voedingssupplement voor kinderen Port Reitz

Maendeleo voorziet de Port Reitz School van Moringa poeder. Dit poeder wordt toegevoegd aan de reguliere maaltijden van de leerlingen. De bladeren van de Moringa bevatten een enorme voedingswaarde. Ze zitten boordevol vitaminen, mineralen en eiwitten. Lees meer over deze superfood.

Project My Book Buddy breidt zich uit!

Mede dankzij een speciale donatie van Kringloopwinkel De Spullewaard in Zaltbommel, maken we ook in 2018 flinke stappen met My Book Buddy. Binnenkort neemt de New Furaha Primary School een schoolbibliotheek in gebruik.

Stichting Maendeleo trots op CBF keurmerk

Sinds kort is Stichting Maendeleo officieel een door het CBF Erkend Goed Doel. Daar zijn we trots op. Want het betekent dat we voldoen aan strenge kwaliteitseisen.

Nieuwe kleurenprinter voor de Port Reitz School

De Port Reitz School is druk met de landelijke overgang naar een nieuw onderwijssysteem. Sinds begin 2018 heeft Kenia een nieuw systeem ingevoerd, waarin competentie- en ervaringsgericht leren centraal staat.

Bestuur uitgebreid

Al enige tijd bestond de behoefte om het bestuur van Stichting Maendeleo uit te breiden. Met trots kunnen we melden dat Lisan Bellers en Willem Zweers onlangs zijn toegetreden tot ons bestuur.

Eerste schoolbibliotheken My Book Buddy geopend!

De lancering van de speciale My Book Buddy schoolbibliotheken bij de Diplomat Comm. School en Brighton’s Academy in Changamwe waren een groot succes!

Speeltoestellen voor Green Croft Rescue School

Dolblij waren ze met hun nieuwe speeltoestellen, de 150 leerlingen van de Green Croft Rescue School in Mtwapa!

Trots! Port Reitz school wint debatwedstrijd

Voor het vierde jaar op rij alweer organiseerden we afgelopen zomer een debatwedstrijd voor 24 basisscholen in de omgeving van Changamwe. Het was opnieuw een groot succes!

Nieuwe boeken voor de Port Reitz school

Al sinds 2010 steunen wij de Port Reitz Primary School for the handicapped children in Mombasa. Onlangs kochten we voor deze school een flink aantal boeken voor klas 7 en 8.

Nieuw project: My Book Buddy

Eind september is de officiële lancering van ons nieuwe project in samenwerking met My Book Buddy.

Nieuwsarchief