Shanzu Transitional Workshop for Disabled Young Women

 In Projecten

Op het terrein van de Keniaanse scouting in Shanzu (nabij Mombasa) is een naaischool voor gehandicapte meisjes gevestigd: Shanzu Transitional Workshop for Disabled Young Women. De meisjes wonen zelfstandig op het terrein en leren er naaien of bijvoorbeeld sieraden maken. Als ze de opleiding voltooid hebben, kunnen ze er meestal blijven werken. En een klein inkomen verdienen.

De naaischool brengt meisjes en vrouwen van verschillende stammen en met verschillende handicaps bij elkaar
De leerlingen ondersteunen elkaar, en moedigen elkaar aan. Ze leren samen. Wat hun handicap ook is; hier ontdekken ze wat ze in hun mars hebben. En ervaren ze dat een handicap niet betekent dat je niets meer kunt.

Het project verdient extra geld met de verhuur van accommodatie
Op het terrein van de scouting, waar het project gevestigd is, komen eens per jaar alle scouting groepen uit Kenia bij elkaar. Op de eerste verdieping van het gebouw bevinden zich kleine appartementen en slaapzalen die gebruikt worden wanneer de scouts komen. De rest van het jaar genereert het project wat inkomsten uit de verhuur van deze accommodatie.

Dat past perfect bij onze visie – zo verdient het project wat extra geld
Bovendien is het een mooie kans voor de meisjes ervaring op te doen met werkzaamheden in de toeristische sector: het schoonhouden van de kamers, het bereiden van maaltijden en het bedienen van gasten.

Maendeleo ondersteunt de school in het vermarkten van hun producten
De meisjes maken bijvoorbeeld tassen, schooluniformen, omslagdoeken en kleding. Wij denken met hen mee over het (vernieuwen van) het productaanbod, en ondersteunen met een stukje marketing.

Recente Berichten