Scholen in Kenya gedeeltelijk weer open, dus ook Port Reitz

 In Nieuws

Vanwege Covid-19 zijn alle scholen in Kenya al gesloten vanaf half maart.  Dit geldt ook voor de Port Reitz Special School. De kinderen moesten allemaal naar huis.  Een hele nare situatie.  De kinderen komen meestal uit arme gezinnen en die worden juist door deze pandemie extra getroffen. Geen inkomen betekent direct geen eten. En voor gehandicapte kinderen is het nog moeilijker. Ze worden vaak nog weggestopt.

De Keniaanse regering heeft nu besloten dat klas 4 en 8 van de lagere school per 8 oktober weer naar school kunnen.  In januari hopen de scholen dan weer helemaal open te gaan.

In totaal zijn er nu ca. 45 kinderen op de school.

Voor de school is het erg moeilijk. Het is weliswaar een overheidsschool, maar qua inkomsten zijn zij voor ruim tweederde afhankelijk van schoolgeld of donaties. Zoals eerder gezegd komen de meeste kinderen van arme ouders en is het betalen van schoolgeld vaak onmogelijk. Gelukkig stuurt deze school de kinderen niet naar huis als de ouders niet kunnen betalen (dat doen veel scholen wel), maar dat betekent wel dat ze daardoor wel in de problemen komen. Ook het krijgen van donaties is best moeilijk.  Al met al betekent het dat de school financieel erg in de problemen zit.

Wij proberen de school te helpen waar we kunnen. O.a. door het zoeken van sponsoren voor een kind, zodat in ieder geval het schoolgeld etc. betaald kan worden. Voor slechts €180 per jaar kan een kind het hele jaar naar school.  Wilt u ook een kind helpen? Vul dan dit formulier in, dan nemen we zsm contact met u op.

Recommended Posts

Reageer