Leeslessen voor Kenya Care moeders

 In Nieuws

Een groot deel van de vrouwen in de Kenya Care groepen is nooit naar school geweest of maar heel kort en kunnen niet lezen of schrijven. Al een hele tijd hadden we de wens om leeslessen te gaan geven. Echter tot nu toe hadden we hiervoor niet de capaciteit, noch de middelen.

Met de komst van Sare en Sophia als vrijwilliger hebben we nu deze activiteit kunnen oppakken. Sare en Sophia studeren psychologie aan de Universiteit van Twente en in het kader van het programma “Crossing Borders” zijn ze bij Kenya Care voor een stage van maar liefst 4 maanden.

Voor hun studie doen ze een onderzoek naar de impact van ons programma. Maar daarnaast geven ze dus sinds vorig jaar ook leeslessen aan de vrouwen.

Dat doen ze volgens de Learning 4 Everyone methode. Het is een individuele stap-voor-stap methode met als groot voordeel dat de vrouwen al heel snel eenvoudige zinnetjes kunnen lezen. Dat werkt heel stimulerend.

Aangezien de lessen in het Engels worden gegeven, leren de vrouwen ook Engels. Dat vinden ze heel erg leuk.

Inmiddels kunnen ook onze eigen Caroline en Alice deze lessen geven en is lezen dus een vast onderdeel van het Kenya Care programma geworden.

Dankjewel Sophia en Sare!

 

Recommended Posts

Reageer