Door Isabel kan Happy naar school

 In Nieuws

Happy is een van de vele kinderen in Mombasa die tot voor kort niet naar school ging. Maar door de enthousiaste inzameling van Isabel Jetten gaat zij nu naar de Thamani Primary School in Bamburi, Mombasa.

Officieel is het basisonderwijs in Kenia gratis.  Toch werkt het niet zo. De ouders moeten nog steeds voor van alles betalen: niet alleen het verplichte uniform en de schoenen, maar ook voor boeken, schriften en soms ook voor water en elektriciteit.

Isabel heeft een in de zomer van 2018 vrijwilligerswerk gedaan in Mombasa. Daar zag zij dat veel kinderen niet naar school gingen. Terug in Nederland wilde ze hier iets aan doen. Ze is zelf nog student en dus was een kind sponsoren een beetje te veel voor haar.  Dus heeft ze een inzameling opgezet Niet alleen bij vrienden en kennissen, maar kreeg ze van een supermarkt in de buurt de inhoud van een week statiegeld. Al met al heeft ze inmiddels genoeg geld ingezameld zodat Happy in ieder geval 2 jaar naar school kan.  Een mooi resultaat. Dankjewel Isabel voor dit mooie initiatief en alle donoren voor hun gift. Asante Sana!

Wil jij ook een kind helpen naar school te gaan? Klik dan hier.

 

 

 

Recommended Posts